“Gelecekte değil, günümüzde yaşamak zorundasın”

celikci

New member
Juan Lucas Martín Klinik psikolog – Travma, kaygı ve stres ve konuşmacı alanında uzman. 46 yaşında, sosyal ağlarda bir milyon takipçi ve 2 Temmuz'da Colosseum Tiyatrosu'nda sahne alacak. Orada kurslarından birini verecek Geleneksel psikolojiyi sinirbilim ve oryantal bilgelik teknikleriyle bütünleştirir. Her şey, duygusal, zihinsel ve ruhsal kuyu için diyor.

Juan Lucas ne konuştuğunu biliyor çünkü kendi etinde yaşadı. Çok ciddi bir hepatit tespit edildiğinde 21 yaşındaydı. Bu bir Cimbronazo'ydu Ve bu konuşmanın başında rapor ediliyor Viva: “Tedavi edilemez bir hastalık gibi görünüyordu. Süper atipik hepatitti. Bana dünya çapında sadece on vaka olduğunu söylediler. Ben dünya enfektolojisinin on biriydi. Hasta bir yıl geçirdim. “

Juan Lucas, Belgrano Üniversitesi'nde psikolojinin üçüncü yılındaydı. Yarış askıya alınmalıydı: “Çok güçlü bir krizdi. Neredeyse yedi ay yataktaydım ve üç için yüksek ateşe maruz kaldım. Depresyona girdim, ama bir şey beni bir çıkış yolu aramaya itti. Üçüncü veya dördüncü ayda koştuğumu ve beni iyileştirdiğimi görselleştirmeye başladım. Ruh halim değişmeye başladı. Meditasyon ve görselleştirme öğrenmeye başladım. Çok fazla eğitimim yoktu, sezgiydi. Annem bana çocukken öğretmişti. Ve iyileştim. Doktorlar için mucizevi bir şekilde.

Tedavi edilemez bir hastalık gibi görünüyordu. Süper atipik hepatitti. Ama iyileştim.

Juan Lucas Martín Klinik psikolog

Fakat Juan Lucas böyle bir tsunamiden çıkmadı. Omurga en hasarlı olanıydı: “Kas kütlesi olmadan çok fazla zaman geçirdiğim için dört dorsal omur hareket ettirdim. Sinirlerimi seçtim ve yüzümün yarısı, kol veya bacak olarak düştüm. 15 kilo düştüm ve 50 ağırlığındaydık. Orada sütunumu nasıl iyileştireceğimi aramaya başladım. Birincisi geleneksel tıp ile birlikteydi. Çalışmak istediler ve hayır dediler. Sonra alternatif doktorlar ve bu gelişmiş terapilerle bağlantı kurmaya başladım. Çok fazla uygulama, görselleştirme, meditasyon ve EFT (Duygusal Özgürlük Teknikleri)Colosseum'da öğreteceğim tekniklerden biri. Ve daha iyi ve daha iyi hissetmeye başladım. “

-Ne tarih! Saf esneklik …

-Ehes, doktorlar bana şöyle dedi: “Bir daha asla koşmayacaksın, asla yüzmeyeceksin ya da spor yapmayacaksın.” Sütunumun radyografisi 65 yaşındaki bir adamdı ve 21 yaşım vardı. Buna inanmamaya karar verdim ve yedi yıllık pratikle iyileştim ve triatlon çalıştırmaya başladım. Bugün triatlon koşmaya devam ediyorum ve hayatımı sonsuza dek değiştiriyorum. Ve bunu takiben kendime söyledim: “Yapabilseydim, hepimiz yapabiliriz.” Kendimi bir psikolog olarak aldım YY, ne yaşadığımı öğretmeye başladı.

– Neden psikolog olmayı seçtiniz?

– Annem klinik bir psikolog ve babam, kardiyologdu. Bana hizmet mesleğini öğrettiler. Her zaman yardım konusunda tutkuluydum.

Juan Lucas Martín, sunumlarından birinde.

-Dünya ruh sağlığı ile ilgili olarak çökmüş görünüyor …

-E, duyguları çok çalışmanız gereken bir zaman.

-Did pandemi yapmak zorunda mı?

Bence pandemi ile insanlıkta bir mola olduğunu düşünüyorum. Depresyon, kaygı ve korkuları arttırdılar. Birçok şey çöktü ve insan evrimi biraz hızlandı. Ama ortada acıyor; Kriz var, anlam eksikliği, karışıklık ve çok fazla boş.

– Milyonlarca terapist var, bugün bu kadar çağırmanın farkı nedir?

-Bence fark, ileri teknikleri incelemekti. Onları profesyonel uygulamamın başında çok yakın doktorlar ve bilim adamları ile öğrendim. Bunlar, kişinin çok hızlı sonuç gördüğü modern tekniklerdir. Ve aynı zamanda akıma karşı çıkmama ve risk almama yardımcı oldu. Bana garip şeyler yapan garip bir psikolog olarak davrandılar. Bugün daha kabul ediliyorlar, ama zordu.

Gelecekte değil şimdiki zamanda yaşamaya çalışmalısınız. Çünkü gelecek korku ve endişe yaratıyor.

Juan Lucas MartínKlinik psikolog

– Seni ne gördün?

-Bir her şeyden önce bir Arjantin, yıllarca konuşan ve analiz edilen çok psikanaliz ülkesidir. Ve bu tam tersi. Bunlar çok konuşmadığınız tekniklerdir. Görüntülerle, duygularla, inançlarla ve dokunma akupunktur noktalarıyla çalışıyorsunuz. Örneğin, elinizi frontal lobda dinlendirirsiniz ve beyin bir bilgisayar gibi yeniden işlemeye başlar. Bu, diğer terapistlerle ilişkili olarak büyük bir farktı. Bakalım: Elbette travmaları iyileştirmek çok önemlidir. Ancak bu araçlar yıllarca terapide konuşmaktan çok daha hızlıdır. Ve onlara öğretmeye başladım. Ayrıca farklı çevrimiçi kurslarımız var. Herhangi bir olumsuz duygu için hizmet ederler.

-İnsanlar sana inanıyor gibi görünüyor …

-Ees, bana inanıyor. Çünkü çok fazla Chanta var. Kendimi üstün ya da öğretmen yerine koymuyorum. Ben hepsiyle aynıyım. Çok ısrar ettiğim başka bir şey yok. İnsanlara aynı şeyi yapmaları için pratik yapıyorum ve ilham veriyorum. VE Bana inanıyorlar çünkü deneyimledim ve hala en son nörobilimlerle, meditasyonda, vücuda ne olacağı konusunda antrenman yaptığım için. Ve ben insanlarla temas halindeyim, her konsültasyona cevap veriyorum. Çünkü uzaklaşırsan işe yaramaz.

– Anksiyete en yaygın bozukluklardan biridir, iyi ve kötü kaygı var mı?

-Psikoloji açısından, küçük bir kaygı, örneğin bir sınavda daha dikkatli olmanıza yardımcı olabilir, ancak gelecekte yaşadığınız için çok fazla endişe verimsizdir. Hâlâ gerçekleşmeyen ve vücudun hastalanıyor. Çünkü endişe ile olduğunuzda, sistemde, kanda sizi hasta olan kimya ve stres vardır. Gelecekte değil şimdiki zamanda yaşamaya çalışmalısınız. Çünkü gelecek korku ve endişe yaratıyor.

Juan Lucas Martín şu anda karısı ve oğlu ile birlikte Kaliforniya, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşıyor.
Juan Lucas Martín şu anda karısı ve oğlu ile birlikte Kaliforniya, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşıyor.

Panik atakları olan gençler, hatta hiçbir şey yapmayacaklarını düşünen ilaç tüketmek için psikotik sürgünler var.

Juan Lucas MartínKlinik psikolog

-travmaların üstesinden geliyor mu?

-Kişi bunu yapmaya açıksa, evet. Savaşta bulunan, cinsel istismar mağdurları, ihlaller, hayal edebileceğiniz en zor insanları gördüm ve pratik yaptıklarında, aşıldıklarında affedilir, istifa edilir, yeni bir anlam bulunur. Kişi onu sevmeli.

– Ergenler ve tüketim hakkında konuşalım. Görünüşe göre esrarla ilgili daha iyi bir görünüm var, ne düşünüyorsunuz?

-Ehes, elbette, maalesef gençlerden tüketiyorlar. Daha normalleştirilir ve çok Daniño ve çok toksiktir. Çok fazla yanlış bilgi var. Yukarıda, ilaçları teşvik eden veya normalleştiren birçok bilgisiz lider var. Ve tahribat yaratıyorlar. Panik atakları olan gençler, hatta hiçbir şey yapmayacaklarını düşünen ilaç tüketmek için psikotik sürgünler var. Bu nedenle görselleştirme ve meditasyon da önemlidir. Bu, barışı, bu neşeyi ve bu iyi -ve kendi kimyamız tarafından üretildiğini hissettirir. Gençler onlara bilgi vermek zorundadır. Onlara uyuşturucu tarafından ömür boyu hasar gören insanları göstermelisiniz. Onları tehdit ederseniz veya cezalandırırsanız işe yaramaz. Spor ve meditasyonla mutluluk durumlarını nasıl aramaya ve deneyimleyebileceklerini göstermelisiniz.

-Gençlerde intihar endeksi artışı mı?

-Ees, 11 yaşındaki erkek çocuklarının intihar psikolojisinde görülmeden önce. Ve pandemiden vakaları görmeye başladım. Karmaşıktır. Bazen aile sınırlaması yoktur. Sosyal ağlar dünyası çok tehlikelidir, artı uyuşturucular. Ve erkekleri cep telefonuna göre sınırlamalısınız. Bir ilaç olarak bağımlılık ve hatta yoksunluk yarattığı kanıtlanmıştır.

-Tehow değil, ama yıllarca analiz ettim. Şu anda terapim doğa, meditasyon, İsa ile bağlantım, Katolik olmama rağmen. Budist, Taocu ve yıllardır dinim yoktu. Kendimi manevi bir insan olarak görüyorum. Eşim ve oğlum da benim şarj ve aşk kaynağım.

-Bu ikinci yaşamda plene, değil mi?

-Well, çünkü hastalandığımda öleceğimi düşündüm. Bana tedavi veya tedavi olmadığını söylediler. Ve işte buradayım, bu bir yeniden doğuştu.