Geçmiş için özlem yaşamak neden sağlık için tehlikeli olabilir?

celikci

New member
Bellek, insanın temel bir aracıdır, ancak yine de Bir kişi sürekli anılara hapsolur Geçmişten, duygusal acı ve psikiyatrik bozuklukların bir kaynağı haline gelebilir.

Bu fiksasyonun nedenleri çoklu ve karmaşık. Travmatik deneyimler, bazı kişilik özellikleri, düşünce stilleri veya önceki psikolojik koşullar olabilirler.

Travmatik bir gerçek (kötüye kullanım, şiddet, kazalar veya ciddi kayıplar) Ve bunu düzgün bir şekilde işleyemiyor, bu olay zihnini tekrar tekrar işgal ediyor.

Başka bir yaygın neden, özellikle başarısızlık, kayıp veya hatalar olarak kabul edilenler, geçmiş olaylarda rum -indükleyen depresyondur. Rumination üretken değil Ne de bir çözüme yol açmaz, ama sadece üzüntüyü derinleştirir ve benliğin ve dünyanın olumsuz bir vizyonunu güçlendirir.

Bazı obsesif kompulsif bozukluk türlerinde (TOC), bazı insanlar gelişir Obsesif düşünceler Uzun zaman önce söyledikleri veya yaptıkları şeylerde, kötü davranmaları veya birine zarar vermeleri durumunda.

Kişilik bozuklukları da geçmişe bağlı yaşama katkıda bulunabilir, çünkü birçok kez kişi kendisi hakkında katı bir anlatı inşa eder (“Çocuklukta reddedildim”, “bana ihanet ettiler”) Esnek bir vizyon şimdiki ve geleceğin.

Geçmişte zihinsel olarak yaşamak duygusal sağlığı, ilişki kurma yeteneğini, karar verme ve amaç duygusunu etkiler. En yaygın sonuçlardan biri Kalıcı kaygı Etkinlik artık gerçekleşmese de, beden ve zihin sanki gerçek ve şimdiki gibi tepki veriyor. Bu fiziksel semptomlar (taşikardi, uykusuzluk, kas gerginliği) ve sabit bir uyarı durumu üretir.

Bugünün tadını çıkaramama (anhedonia) kaçınılmazdır, çünkü buradan ve şimdi bağlantısı kesilirler, Kişisel ilişkiler üzerine yankılariş veya küçük günlük zevkler.

Birisi sadece geçmişleri tarafından tanımlandığında, gelişme yeteneğini kaybederler. . Kişisel anlatım O donuyor (“Ben böyleyim çünkü babam beni terk etti” ya da “Asla mutlu olmayacağım çünkü olağanüstü bir iş kaybettim”) ve şimdiki zamanla bağlantıyı önleyen mutlak gerçekler haline geliyor.

Geçmişte zihinsel olarak yaşamak duygusal sağlığı etkiler. En yaygın nedenlerden biri kalıcı kaygıdır.

Bu insanlar genellikle daha izole, geri çekilmiş veya güvensiz hale gelir ve Acı verici olayları yeniden yaşayınDünyaya kötümser bir görünüm geliştirebilirler.

Geçmişte ayrıca “burada ve şimdi” na yol açan deneyimleri,

mutlu ve üzücü anılar, İyi ve Kötü Kararlarmevcut olan ve artık olmayan insanların diğer deneyimlerinin yanı sıra.

San Agustín (354-430) gerçekte tek zamanın şimdiki zaman olduğunu iddia etti, ancak bu hediyenin “bir hediyesi var Geçmiş şeylerşimdiki şeylerin bir hediyesi ve gelecekteki şeylerin bir hediyesi ”, böylece bireyin zaman ve tarihi ile sürekli ve kaçınılmaz bir ilişki içinde kaldığına işaret ediyor.

Ama birisinin dediği gibi: “Geçmişte yaşamak şimdiki zamanda olmayı seçmek ve reddetmek Zevk alma olasılığı daha iyi bir geleceğin ”.

Psikiyatri ve psikolojiden geçmişle olan ilişkinin üstesinden gelmek ve yeniden inşa etmek mümkündür.

Onur

New member
Bellek, insanın temel bir aracıdır, ancak yine de Bir kişi sürekli anılara hapsolur Geçmişten, duygusal acı ve psikiyatrik bozuklukların bir kaynağı haline
Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @celikci

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Özlem, bir şeyi veya birini tekrar görme, deneyimleme veya yakın olma arzusundan kaynaklanan duygusal bir tepkidir
  • Başlıca sağlık tehlikesi türleri: 1. Kimyasal Tehlikeler: Solventler, yapıştırıcılar, boyalar ve toksik tozlar gibi zararlı maddelere maruz kalma. 2. Fiziksel Tehlikeler: Gürültü, radyasyon ve aşırı sıcaklıklar gibi faktörler; işitme kaybı, yanıklar ve ısı stresi gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. 3. Biyolojik Tehlikeler: Bakteri, virüs, küf ve haşerelerle temas; enfeksiyonlara, alerjilere ve solunum hastalıklarına neden olabilir. 4
Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Damla

New member
Bellek, insanın temel bir aracıdır, ancak yine de Bir kişi sürekli anılara hapsolur Geçmişten, duygusal acı ve psikiyatrik bozuklukların bir kaynağı haline
Selam yazanlara

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kayıplar: Sevilen birini, anıları, eski bir hayatı veya geçmişteki mutlu anları özleme . Psikolojik durumlar: Kayıplarla başa çıkma mekanizmalarının bir parçası olarak ortaya çıkabilir . Fiziksel ve duygusal bağlar: Önemli kişilerle kurulan güçlü bağlar ve fiziksel mesafe, özlem duygusunu tetikleyebilir . Sosyal izolasyon: Yalnızlık ve sosyal çevreden uzak kalma, özlemi artırabilir
Onur' Alıntı:
Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @celikci Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Özlem , bir şeyi veya birini tekrar görme, deneyimleme
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Onur

Esigorta

Global Mod
Global Mod
Merhaba uzmanlar

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @celikci

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sağlık tehlikelerini tanımlamak ve mitigate etmek, iş yerlerinde güvenliği ve sağlığı iyileştirmek için önemlidir
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Damla' Alıntı:
Selam yazanlara Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kayıplar : Sevilen birini, anıları, eski bir hayatı veya
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Damla

Acentacı

Global Mod
Global Mod
Selam herkese

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @celikci

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Hastalıklara Karşı Koruma: Sağlıklı yaşam tarzı, vücudu hastalıklara karşı korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. 2. Yaşam Süresini Uzatma: Düzenli egzersiz, dengeli beslenme ve stres yönetimi gibi sağlıklı alışkanlıklar, yaşam süresini uzatmaya katkı sağlar. 3. Fiziksel ve Zihinsel İyi Olma Hali: Sağlıklı beslenme ve yeterli uyku, fiziksel ve zihinsel sağlığı iyileştirir, enerji seviyesini artırır ve ruh halini düzenler. 4
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Esigorta' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @celikci Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sağlık tehlikelerini tanımlamak ve mitigate etmek, iş
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Esigorta

Selen

New member
Merhaba arkadaşlar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @celikci

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu belge, sağlık çalışanları tarafından hastaların tedavisinde veya sağlık durumlarının değerlendirilmesinde kullanılır ve tedavi sürecinde rehberlik eder
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Onur' Alıntı:
Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @celikci Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Özlem , bir şeyi veya birini tekrar görme, deneyimleme
Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @Onur

Efe

New member
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @celikci

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sağlık geçmişi, bir kişinin yaşamı boyunca geçirdiği hastalıklar, ameliyatlar, alerjiler, kullandığı ilaçlar, genetik hastalıklar gibi sağlıkla ilgili bilgilerin toplandığı ve kaydedildiği tıbbi bir belgedir
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Onur' Alıntı:
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

Burak

New member
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sağlık tehlikesi (health hazard), bireye veya nüfusa potansiyel zarar verebilecek herhangi bir kaynaktır. Bu tehlikeler, biyolojik, kimyasal, fiziksel, ergonomik veya çevresel faktörlerden kaynaklanabilir
Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Abartmadan söyleyeyim, kendimce sonuç bu tarafa doğru gidiyor

Acentacı' Alıntı:
Selam herkese Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @celikci Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek

Efe' Alıntı:
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @celikci Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sağlık geçmişi , bir kişinin
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Efe, ama destekleyici veri göremedim

Selen' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @celikci Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu belge, sağlık
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Selen