Emin mi yoksa bir doz belirsizlik mi?

celikci

New member
Ne zaman kesinlik var Bireyin şüphesi yok Bir teklifin veya bilginin geçerliliği ile ilgili olarak.

Sonuç Psikolojik Kuyu için Temel Bir Sütun –çünkü zihin, gerçekler, çevre, ilişkilere ve bireyin sürekli kaos korkusu veya bilinmeyen korkusu olmadan yaşamasına izin veren ilişkilere ve geleceğe bu kaynağa ihtiyaç duyduğundan.

Bu güvenlik, karar vermeyi kolaylaştırır ve her kişinin öznel gerçekliğini organize eder.

Kesinliği kaybetmek için birçok faktör etkileyebilir. Böylece, çelişkili bilgi ve kutupsal görüşlerle doymuş bir dünyada, Gerçeği bilmeye çalışmak belirsizlik yaratabilirruh sağlığını önemli ölçüde etkileyebilir.

Kesinlik ve belirsizlik

Şu anda, Sosyal ağlar ve dijital medya büyük bir etki yaratıyor ya kesin olmaya yardımcı olan daha iyi bilgiye sahip olmak ya da neyin doğru ve neyin doğru olmadığı konusunda karışıklığı ve belirsizliği artırmak.

Sağlıklı insanlarda kaygı, özellikle siyasi, ekonomik ve sosyal olan belirsizlikle artar. Daha fazla, sürekli olarak bilgilendirilmeniz gerekiyorsa hızlı kararlar vermek ve kesin.

Daha önce bir önceki duygusal bozukluktan muzdarip olanlarda daha da kötüdür-çünkü genel anksiyete bozukluğu (TAG) veya obsesif kompulsif bozukluk (TOC)-hem hem de kendileri için kesin olarak ince ama ağrılı bir ilişkiye sahip olmak.

Etikette zihin, sonsuz bir zincir üretir “Ya …?”: “Ve hastalanırsam?;” Ya bir kaza geçirirse? “. Endişe, bilinçsizce bir gerçeğin gerçekleşmesini hazırlamaya veya önlemeye hizmet eden yanıltıcı bir kontrol yaratır.

TOC'da kesinlik merkezi bir rol oynar: burada sorun mutlak bir kesinlik bulmak değil, ona ulaşmanın imkansızlığının canlı inancını bulmaktır. Klasik örnekler “Kapıyı iyi kapattım mı?”, “Ellerimi yeterince yıkadım mı?”“Ya birisini istemeden incitirsem?”

Belirsiz bir hoşgörüsüzlük vardır, bu da tam güvenlik ile akılda dönen bir şeyi bilemeyerek desteklenmediği belirgin bir hoşgörüsüzlük vardır. Şüphoya tahammül etmeden. Dolayısıyla, örneğin, kontamine olduğundan şüphe etmek için ellerinizi birçok kez yıkamak için zorlamalar.

Psikozdan muzdarip olan (örneğin şizofreni) gibi daha şiddetli vakalarda, gerçeklik tamamen dışındadır. sanrılarla değiştirildi – Yanlış, kalıcı ve indirgenemez politikalar- aslında tek geçerli kesinlik.

Bir örnek, kişinin dış güçler, örgütler veya doğaüstü varlıklar tarafından gözlemlendiğini, zulüm gördüğünü veya tehdit edildiğini hissettiği zulüm sanrılarıdır.

Bu patolojik kesinlik, sosyal izolasyona ve Kişilerarası ilişkilerin bozulması ve çalışarak hastada daha fazla kopukluk yaratın.

Başlangıçta belirtildiği gibi, daha iyi yaşayacağından emin olmak istiyor Ancak fazlalığı sertlik haline gelir ve yeni alternatifleri keşfetmeyi önleyen bir hapishaneye dönüşür.

Aksine, Belirsizlik – Yeterli dozlarda – rahatsız olmasına rağmen değişime izin veriryaratıcılık, yenilik.

Simone de Beauvoir “Belirsizliği kabul etmek vazgeçmiyor, gözleriniz açıkken yaşamayı seçiyor” dedi.

Esigorta

Global Mod
Global Mod
Ne zaman kesinlik var Bireyin şüphesi yok Bir teklifin veya bilginin geçerliliği ile ilgili olarak

Sonuç Psikolojik Kuyu için Temel Bir Sütun -çünkü
Merhaba üretim tutkunları

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Acentacı

Global Mod
Global Mod
Ne zaman kesinlik var Bireyin şüphesi yok Bir teklifin veya bilginin geçerliliği ile ilgili olarak

Selam kankalar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @celikci

Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Esigorta' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim
Bu konuda söylediğin şeyi biraz araştırdım @Esigorta, çoğu kaynak benzer şeylerden bahsediyor

Damla

New member

Merhaba ilham peşinde koşanlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @celikci

Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Esigorta' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim
Haksız değilsin @Esigorta ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Gonul

New member

Selam oyun tutkunları

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @celikci

Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Damla' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @celikci Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm Haksız değilsin @Esigorta ama keşke birkaç
Kısa bir not bırakayım @Damla, ekonomik etkisi de çok konuşuluyor

Onur

New member

Selam çözüm arayanlar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Acentacı' Alıntı:
Selam kankalar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @celikci Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü Bu konuda söylediğin şeyi biraz araştırdım @Esigorta, çoğu kaynak
Bilimsel açıdan desteklenen çok yön var @Acentacı

Efe

New member

Merhaba arkadaşlar

@celikci okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Onur' Alıntı:
Selam çözüm arayanlar Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor Bilimsel açıdan desteklenen çok yön var @Acentacı
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @Onur

Burak

New member

Merhaba teknoloji severler

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Acentacı' Alıntı:
Selam kankalar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @celikci Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü Bu konuda söylediğin şeyi biraz araştırdım @Esigorta, çoğu kaynak
Bu açıklaman bana bir şey öğretti @Acentacı, teşekkür ederim

Selen

New member

Selam yeni başlayanlar

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @celikci

Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Biraz mizahla karışık ama bendeki nihai fikir böyle

Onur' Alıntı:
Selam çözüm arayanlar Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor Bilimsel açıdan desteklenen çok yön
Görüşüne saygı duyuyorum @Onur, ama bence konu bundan daha derin

Efe' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar @celikci okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki Biraz sert
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Efe

Burak' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir Bu açıklaman bana
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Burak