Kendini incelemek, iyi mi yoksa bir sağlık bombası olabilir mi?

celikci

New member
Belirsiz zamanlar yaşanır. Ekonomik değişiklikler, sosyal dönüşümler, çatışmalar, çelişkili haberler, Belirsizlik hissi. Para ulaşmaz ve tehdit edici işleri kaybetme gölgesinin altında daha fazla saat çalışması gerekir.

Ancak sadece daha fazla ve daha iyi çalışmakla kalmaz, aynı zamanda aktif, hevesli, sağlıklı, bilgilendirilmiş ve verimli olmalıdır.

Bu mantık altında, her gün daha az saat ve her bir kişiye, daha fazla görevi var gibi görünüyor. Daha önce olağanüstü ne olabilir, bugün Norm haline geldi Ve “Ben bunalmışım” olarak ifade ediliyor, “Ay sonuna ulaşmıyorum.”

İnsanın güvende hissetmek için öngörülebilirliğe ihtiyacı vardır ve eğer sahip değilse, ne olacağını bilmiyorsa, eğer net referans noktaları planlayamazsa veya puan alamazsa, beyinde aktive edilir Kalıcı uyarı sistemi bu kaygı üretir. Ve eğer bu uyarı zamanla kalırsa, ruh halini giyer ve vücut semptomları göstermeye başlar.

İlk işaretlerden biri genellikle kalıcı tükenmedir. Zor bir iş gününden sonra yorulmıyor, ama Dinlenerek kaybolmayan bir yorgunluk hissedin. Gece uyku eksikliği değil, iyileşme eksikliği.

Boyun, omuz ve sırttaki kas gerilimleri de sıktır. Fiziksel çaba ile açıklanmayan kontrakturlardır, ancak Aşırı sorumluluğun görünmez yüküdurmayan düşünceler.

Başka bir yaygın semptom gerilme ağrısı Kafatasının etrafında saatler veya günler sürebilen bir basınç veya “sıkı bağlantı” olarak algılanır.

Sindirim sistemi de etkilenir. Yavaş sindirimler, Karın distansiyonuasitlik veya bağırsak tahliyesi (kabızlık veya ishal) ritmindeki değişiklikler, hızlandırılmış ve gergin bir yaşam tarzına sık sık reaksiyonlardır.

Hızlı yemek bağırsak işleyişini değiştirir ve çok fazla şey yok fonksiyonel sindirim bozuklukları Bunlar uzun süreli talep rutinleri ile ilişkilidir.

Bazı durumlarda, aşırı yük küçük çarpıntı ile kendini gösterir, Göğüs baskısı hissi veya kısa taşikardia, tıbbi neden olmadan onu haklı çıkarır.

Aynı şey yüzeysel hale gelen nefes almak için de Sık sık iç çeker Vücut oksijen ve ayrıca boşluk ve duraklama aradığından.

Diğer daha belirsiz sinyaller arasında saç dökülmesi, Cilt Değişiklikleriiştahın azalması veya artışı ve cinsel arzuyu azaltın.

Tüm bu tezahürler vücudun durduğunu gösteriyor İşlevlere öncelik ver Temelleri sürdürmek için acil değil.

Vücut meritokrasiye veya kendi kendini incelemeye erdem olarak inanmaz. Ritim aşıldığında, işaretler vermeye başlar.

Ekonomik kısıtlamalara ek olarak, şu anda dinlenme, yavaşlık veya atık zamanına değer verme eğilimindedir.

Koreli filozof Byung-Chul Han'ın sözleriyle, “Performans Topluluğu” nda yaşıyorsunuz, Her biri kendi sömürücü olabilir. Ve daha fazla yapamadığı zaman, suçluluk, sitem veya depresyon ortaya çıkar.

Vücut meritokrasiye veya kendi kendini incelemeye erdem olarak inanmaz. Sadece gerçeke cevap verir ve bu ritim aşıldığında işaret vermeye başlar. Onları dinlemek bir zayıflık değil, çünkü Duraklamadan çalışan bir toplumdurdurmak da bir sağlık eylemi olabilir.

Ancak, ek olarak, görüşünü kaybetmeden Aşırı yük sadece bireysel bir sorun değildir Ancak mevcut bir sosyal borcun sonucu.