Isabelita'nın Perón delegesi ve López Rega'nın görünüşü

celikci

New member
Augusto Timothy Vandor'un gücünün büyümesi Sendikacılıkta ve özellikle adaletçi harekette Juan Domingo Perón'u karısı Isabel'i suları sınırlamaya göndermeye yönlendirdi.

Hem Vandor hem de Perón, Jujuy ve Mendoza'daki bir sonraki eyalet seçimlerinden önce hizalamaları tanımlamakla ilgili olduğu açık olsa da, General tarafından açıklanan nedeni “kurt” ı halatlara karşı bıraktı: Isabel, kitlelerle temas kurmak için delegesi olarak geldi bir önceki yıl ona izin vermediğini.

Isabel 11 Ekim 1965'te ülkeye geldi ve Recoleta'nın komşularının öfkesini uyandırarak Alvear Hotel'de kaldıözellikle ona hakaret eden ve “Isabel'in işine devam etmek için baslara gittiğini” diye bağıran komşular.

Vandor'un kafasına sahip yerel adaletçilik kubbesini almanın yanı sıra, Isabel ayrıca İçişleri Bakanı ile bir araya geldiJuan Palmero.

Antonio Cafiero dediğinde, Isabel “İtaatsizliği Nakit Ol” ve “Arturo Illia'nın radikal hükümeti tarafından iyi karşılandı.”

Açıkçası, UCRP adamları generalin karısının varlığını izledi, Liderliği “Vandoristi” kontrol altına alın Ve ülkedeki uzun süreli kalış süresi boyunca gösterildiği gibi, sendikada var olan çatlaklar ve peronizmin siyasi liderliği.

Ama bu radikal liderler bunu hayal etmediler Bu uzun okşama bir kabus olurdu.

Isabel'in gelişinde, peronist lider Miguel Unamuno şunları söyledi:

“Çok kötü düştük çünkü Partiyi ve vandorizmi geciktirmeye geldi. Görünüşe göre, vandorizme bağlı göründüğümüz sürece bize karşı bir saldırganlık olarak geldi. […] Perón bu oyuna bağlıydı, radikal hükümete bağlıydı. Isabel'in gezisi ve varlığı radikal kararla kullanıldı. “

Gerçek şu ki Vandor “kurbağayı yutmak” zorunda kaldı ve Birlik Fonları ile Finans Isabel'in Buenos Aires, San Luis, Mendoza, Córdoba, San Juan, Natal Rioja, Tucumán, Salta ve Catamarca eyaletlerinde üstlendiği tur.

Radikal hükümet (eleştirilere rağmen Tur için gökyüzünde bağıran en çok goril sektörleri ve ayrıca loncaların siyasi faaliyetlerine karar veren düzenlemelere) bunu önlemek için hiçbir şey yapmadı.

Perón'un velayetinin eski başkanı Andrés López bana bir röportajda şunları söyledi: “Isabelita Arjantin'e geldiğinde, Perón'un isteği üzerine, ülke çapında tur yapması için ona eşlik ediyorum. Benimle Isabelita gitmediçünkü ona her zaman onun Perón'a sadık olduğunu ve Perón'dan başka bir şey olmadığını söyledim. Sorun yaratmaya başladım.

Mar del Plata'da bana şunları söyledi: 'López, mola vermelisin çünkü çok yorgunsun, çok çalışıyor. İyiye git. ' Söyledim: 'Bana ne diyor, Isabelita dikkatimi çekiyor. Beni seninle olmak için gönderen general insanları değiştirmek istiyorsa, beni değiştirmeyecek mi? '

'Ama hayır, ama dinlenmeye gidiyorsun. Mutlu değil mi? ' 'HAYIR. Mutlu değilim. Samimi olmamı, sadık olmamı ve bana gerçeği söylememi istiyorum, 'diye cevaplıyorum. “ Sana ihtiyacım var López, çünkü Perón'un da buna ihtiyacı var. Perón'ın dönüşü kısmen sizden kaynaklanacak. '

Ben gidiyorum ve José López onu azarlar. Onu koruyan çocuklara kaçırıldılar Isabelita'ya, çünkü bazılarının arkadaşıydı. Ve sonra yıldızlar hakkında konuşmaya başlar ve görünüşe göre sarhoştu ve onunla birlikte aldı. Seyahat etmesi için yoldaşlarım, Ordu NCO'ları, özellikle ve iki kostüm satın almak zorunda kaldı. “

O andan itibaren, Büyücü, Isabel için ayrılmaz bir şirket olacakülke için feci bir varlık olma yolunda.